Corona maakt creatief – wiet bezorging

1886
Biker in New York

Coronavirus maakt creatief. Cannabis-gebruikers in Nederland vormden dikke rijen voor de coffeeshops. Paniek, een paar weken geen wiet. Hoe overleef je dat. Volgens sommige berichten zal de illegale verkoop toenemen. De eigenaar van een coffeeshop vertelt dat hij de anders concurrerende dealertjes al adressen zag uitwisselen.

In de creatieve hoofdstad van de wereld New York gaan ze daar anders mee om. Daar nam de thuisbezorging toe. Ok, de logistiek rondom cannabis is daar anders geregeld door andere wetgeving. Er werd al marihuana bezorgt aan huis, wat overigens ook in New York illegaal is. Leveranciers zagen echter dat veel mensen nog steeds wiet willen kopen en roken, maar hun huis niet uit willen vanwege angsst voor het coronavirus.

Het aantal leveringen aan huis steeg aanzienlijk. Maar ook het verkoopvolume steeg doordat mensen een voorraadje maken. In Amerika geloven velen overigens ook nog het nepnieuws dat cannabis zou helpen tegen het coronavirus.

De bezorgers begrijpen dat er een risico is dat ze het virus oplopen. Maar de handel is te interessant nu, vinden ze, ze willen meeprofiteren van de hausse. Bovendien nemen ze voorzorgsmaatregelen. Naast de gangbare bescherming hanteren ze een ‘kijken-niet-aanraken’-beleid.. Gewoonlijk mogen klanten de cannabis controleren, maar nu is het betalen en aannemen.

De bezorgers moeten de bezorgboxen op hun fietsen ook voor, tijdens en na de ritten desinfecteren. En verder komt het aan op intuïtie, vertelt een eigenaar van een bezorgdienst, als een klant ziek lijkt houd je afstand en heeft de klant pech, daar bezorg je niet.