CBD zorgt voor balans

1264
CBD en het centraal zenuwstelsel

Het centrale zenuwcel regel de meeste van onze lichaamsfuncties. Het blijkt dat CBD voor de balans tussen chemische en fysische processen, ongeacht of er veranderingen zijn in de omgeving van het organisme. Dat herstellen van evenwicht heet homeostase.

Door deze eigenschap van CBD blijk je jezelf ook evenwichtiger te voelen gedurende de dag. Werk gaat makkelijker, stress valt weg. Stel dat je elke dat een beetje CBD inneemt, hoe zou je leven er dan uitzien?

CBD-olie

CBD-olie, gemaakt van cannabis, bevat meerdere cannabinoïden. Daarvan is cannabidiol de belangrijkste. De natuurlijke plantenmoleculen hebben speciale eigenschappen die met name het endocannabinoïdesysteem van het lichaam beïnvloeden. Dit systeem stuurt als een katalysator talrijke functies aan in ons gehele lichaam.

Maar werkt het? Een Engelsman nam de proef op de som, laten we hem Rob noemen. Met een vriend zocht hij een goede CBD-olie tussen het overgrote aanbod. Rob heeft een druk leven. Naast een baan die veel van hem vergt heeft hij een gezin met zes kinderen. Hij begon met elke ochtend CBD toe te voegen aan zijn havermout-ontbijt.

Positieve verandering

Begin van de middag op de eerste voelde hij zich al anders dan gewoonlijk. Rob vond het bijzonder. Elke dag nam hij trouw zijn druppels CBD-olie. Daarvoor gebruikte hij regelmatig een andere methode. Soms ging het in de havermout, andere keren in een salade, koffie, een smoothie of andere voeding.

Drie weken later constateert Rob dat er echt wat is veranderd in ijn leven. Hij is kalmer en heeft niet het gevoel dat de last van de wereld op zijn schouders rust. Hij leeft meer in het heden, in plaats van zich druk te maken over het verleden of de toekomst. Doordat zijn centrale zenuwstelsel in balans is, leidt Rob eindelijk het leven dat hij echt wilde.