Hennep sneaker DopeKicks, succesvols bij Kickstarter

1322
DropSneaks

DopeKicks is de milieuvriendelijke Cannabis sneakers waarmee je binnenkort helemaal de blits kunt maken. Ze zijn een succes op crowdfunding site Kickstarter. In korte tijd zijn ze al ondersteunt met meer dan een 250.000 dollar.

We weten dat je van hennep van alles kunt maken. Dat doen mensen al honderden jaren. Na een dom oponthoud, te danken aan Amerikaans nepnieuws van Anslinger, gaat hennep evenals medicinale wiet weer als een speer. Dat leverde al talrijke duurzame producten. En daarbij zijn nu dus ook (bijna) de sneakers van DopeKicks.

De berichten op Kickstarter stemmen verwachtingsvol. ‘The world’s 1st eco-friendly shoes made from hemp, that are also waterproof”, schrijven de mensen achter het nieuwe product. De zelfverzekerde verklaring dat ze waterbestendig zijn, zet ons even aan het denken. Zijn andere producten van hennep dat wellicht niet.

We staan er niet te lang bij stil en lezen snel verder. Wow, ze gaan ook een leven lang mee. We weten natuurlijk niet hoe oud wij gaan worden, dus dat is ook een stevige uitspraak. Maar het toont in ieder geval hun enthousiasme en … het geloof in hun product.

Ben je geïnteresseerd, of wil je wellicht zelf een storting doen (daarmee komen jouw nieuwe sneakers nog dichterbij), kijk dan even op Kickstarter.

Of bekijk eerst hun promotiefilmpje hieronder: