Jonge vader, wiens hersentumor kromp na CBD-gebruik, overleden

1267

Een man wiens hersentumor kromp nadat hij begon met het innemen van cannabis, stierf op 33-jarige leeftijd.

Jonge vader Philip James werd een fervent voorstander van cannabisolie, die verboden tetrahydrocannabinol (THC) bevat, zeggend dat het zijn tumor kromp en regelmatige slopende aanvallen afwendde. waardoor hij langer kan doorbrengen met zijn vrouw Nicola en hun 15 maanden oude dochter, Phoebe.

De vader van één uit Oakenholt, Flintshire, vond wereldwijd het onderwerp van nieuwsrapporten nadat zijn tumor dramatisch in omvang was verkleind na het innemen van het medicijn.

North Wales Live meldde dat er eind 2015 bij hem een ​​anaplastische astrocytoom hersentumor van de derde graad werd gediagnosticeerd en kreeg aanvankelijk slechts twee jaar de tijd om te leven.

Maar hij zei dat hij dramatische verbeteringen zag nadat hij cannabis begon te nemen, zowel als olie als door het in een verdamper te roken.

Maar afgelopen februari kreeg hij een lichte beroerte en een CAT-scan onthulde dat hij een secundaire tumor had, waardoor hij een aantal valpartijen kreeg.

(Afbeelding: ugc)
Hij stierf op 5 januari in Nightingale House Hospice nadat hem was verteld dat hij nog maanden te leven had.

Vandaag bracht zijn verwoeste weduwe Nicola hulde aan de ‘beste echtgenoot’ die altijd in haar geloofde.

Ze zei: “Phil was de meest onbaatzuchtige persoon die ik kende.

“Gedurende zijn hele kankerreis hielp hij altijd anderen, zelfs degenen zonder de ziekte of met een andere medische aandoening.

“Hij zou vrienden en familie van degenen die vechten helpen.

“Hij vocht zo hard voor medicinale cannabis, probeerde mensen bewust te maken – of dat nu naar beneden ging en buiten het Parlement stond of folders uitdeelde in het centrum van Chester.

“Vanaf de eerste dag zei hij altijd:” Ik zal nooit opgeven “, en dat deed hij niet.

“Hij vocht zo hard tot het einde.”

Philip James afgebeeld met zijn vrouw, Nicola
Philip James afgebeeld met zijn vrouw, Nicola (Afbeelding: ugc)
Ze voegde eraan toe: “Hij was de beste echtgenoot, hij geloofde altijd in mij als ik niet in mezelf geloofde.

“En toen onze mooie dochter, Phoebe, langskwam, was hij de beste vader.

“Hij was zo hands-on en hij was absoluut in de war met haar.

“Hij was de meest liefhebbende zoon van zijn ouders, Linda en Nick.

“Ik ben blij dat hij nu in vrede is en eindelijk vrij is van die vreselijke ziekte. Ik zal hem altijd missen en voor altijd van hem houden.

“Slaap lekker mijn engel.”

Philip was een fervent voorstander van het gebruik van cannabisolie en strikte diëten om bepaalde soorten kanker aan te pakken en wilde meer onderzoek naar de voordelen voor de gezondheid.

Nadat hij aanvankelijk elke zes tot acht weken aan epileptische aanvallen leed, ging hij bijna twee jaar zonder een na het nemen van zijn zelf-toegediend behandeling.

Het medicijn is gelegaliseerd onder strikte voorwaarden voor medicinaal gebruik indien voorgeschreven door een geschikte consultant op 1 november 2018.

Er zijn echter wijdverspreide klachten geweest die alleen beschikbaar zijn gesteld via particulier overleg – en zelfs dan heeft de regering weinig tot geen voorraden van het medicijn bewaard, waardoor het grotendeels niet beschikbaar is.

Volgens de nieuwe wet kan het niet worden voorgeschreven door een huisarts.

(Afbeelding: Ian Cooper)
Vorig jaar zei Philip dat de regering hem dwong “de wet te overtreden of te sterven”, ondanks onderzoeken die al hebben aangetoond dat het medicijn helpt bij epileptische aanvallen en symptomen van de ziekte van Parkinson.

Een woordvoerster van de Welsh Government bevestigde dat er geen enkele dosis medicinale cannabis zonder vergunning in Wales was verstrekt.