Onderzoek naar combinatie mediwiet en zware pijnstiller

68

Het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) gaat onderzoeken of patiënten met chronische pijn in spieren en bindweefsel baat hebben bij een combinatie van medicinale cannabis en zware pijnstillers. Hierdoor kunnen deze mensen in de toekomst – bij succesvolle resultaten – minder verslavende middelen als oxycodon gebruiken. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

In Nederland gebruiken nu ruim één miljoen patiënten opioïden. Dit zijn zware pijnstillers, zoals morfine, oxycodon en fentanyl, gebaseerd op de natuurlijke stof opium. Het aantal gebruikers is sinds 2010 gestegen met 55 procent.

“Deze pijnstillers zijn bij langdurig gebruik verslavend en geven vervelende bijwerkingen zoals sufheid, misselijkheid en obstipatie. Wij denken dat je minder oxycodon hoeft voor te schrijven als je patiënten ook de mogelijkheid geeft om medicinale cannabis te

Ga naar Bron