Dossier • Cannabis in Noord-Korea

2738

Je hoort wel eens dat in de Democratische Republiek Korea – doorgaans Noord-Korea genoemd – cannabis legaal zou zijn, dat het gebruik ervan sociaal geaccepteerd is en wiet algemeen verkrijgbaar zou zijn. Maar omdat het zo’n gesloten land is komt er maar weinig informatie in of uit. Daarom dit cannabisdossier over ’s werelds laatste Stalinistische bolwerk!

Geschiedenis van cannabis in Korea

Cannabis werd in Korea waarschijnlijk in eerste instantie gebruikt als bron van voedsel en vezels. Voor de eerste beschavingen die zich als landbouwers vestigden, was de oogst van fundamenteel belang en dat bracht aanbidding van hogere machten met zich mee die de oogst moesten doen slagen, een verschijnsel dat zich in deze ontwikkelingsfase van de mensheid over de hele wereld voordeed. In de oudheid werd daartoe in Korea de Chinese godin Magu aanbeden, onder de naam Mago. Magu wordt al van oudsher geassocieerd met de hennepplant omdat haar naam een samenstelling is van het Chinese woord voor cannabis, ma, en het woord gu, dat meisje of maagd betekent.

Moeten we hier niet nog 1 icoontje bij de Noord-Koreaanse symbolen zetten, namelijk het wietblad? [illustratie: Steinar/Shutterstock]

In de moderne tijd was er sprake van cannabisgebruik door Amerikaanse soldaten die

Ga naar Bron