Siervogels verdwenen tijdens inval bij drugsbaron Peter van D.

909

Tijdens de grootscheepse politie-inval in de streng beveiligde woning van topcrimineel Peter van D. in Schinveld dinsdag, hebben de speurders meerdere siervogels van de gewezen drugsbaron laten verdwijnen. Dat zegt zijn advocaat Arthur Vonken tegen ZO-NWS.

“Zijn woning is echt compleet overhoop gehaald en er zijn vernielingen aangericht. Daarbij heeft justitie kooien met siervogels opengezet waardoor die vogels weggevlogen zijn. Volgens justitie waren die illegaal, maar nu kunnen wij niet meer het tegendeel aantonen”, legt Vonken uit.

“Dat vind ik triest. Ik krijg het idee dat men mijn cliënt een beetje wil pesten. Er is daarnaast een hoeveelheid aan cash geld in beslag genomen, maar dat kan mijn cliënt helemaal verantwoorden. Hij heeft jaren geleden een deal met de fiscus gesloten om geld terug te betalen”, vervolgt Vonken, die Peter van D. inmiddels heeft bezocht. “Daar was nog een deel van overgebleven en dat heeft hij nooit naar de bank gebracht.”

Aanleiding voor de arrestatie van de topcrimineel was een rechtshulpverzoek vanuit het Duitse Würzburg. Peter van D. wordt vooralsnog verdacht van witwassen. “Ik denk dat deze zaak voor wat mijn cliënt betreft niet lang zal duren. Naar verwachting wordt hij vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris”, aldus Vonken tegen ZO-NWS.

Peter Van D. wordt gezien als één van de kopstukken in het Nederlandse drugsmilieu. Van D. stortte zich in de jaren ’80, samen met Robbie van L., op de productie en handel in XTC. Ook zou hij hebben gehandeld in cocaïne en hasj. In 2008 werd hij door de rechtbank in Maastricht veroordeeld tot 10 jaar cel voor drugshandel. (einde bericht)

Ga naar Bron