Waarom mag Jeffrey geen wiet kweken thuis? Tweede Kamerleden willen opheldering

957

DEN HAAG – De SP, D66 en GroenLinks in de Tweede Kamer hebben vragen gesteld aan minister Bruno Bruins van Medische Zorg en minister Ferdinand Grapperhaus van Justitie en Veiligheid over het thuis kweken van wiet als medicijn. Dat is verboden in Nederland. SP-Tweede Kamerlid Michel van Nispen stelde de vragen na het verhaal dat Jeffrey Kemper vertelde aan Omroep West.

Jeffrey kweekt thuis wiet omdat andere medicijnen, zoals medicinale wiet uit de apotheek hem niet helpen, zegt hij. De wiet die hij zelf kweekt helpt hem wel om te kunnen leven met zijn autisme. ‘Het maakt mij een stuk socialer’, vertelde hij dinsdag. Als het aan justitie ligt wordt de kwekerij ontruimd. Maar een rechter bepaalde dat dat voorlopig niet mag. In ieder geval niet voor de strafzaak die tegen hem loopt.

Het kweken doet Jeffrey in een kamer in zijn huis in Katwijk. De wiet staat in een tentje met afzuiging. In tegenstelling tot illegale kwekerijen wordt de stroom niet afgetapt en is de installatie gecontroleerd door

Ga naar Bron