Hennepkwekerij ontdenkt

1158

WAALWIJK – Op donderdag 17 januari 2019 werd in de Mgr. Bekkersstraat in Waalwijk een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. Tijdens een integrale controle, samen met de gemeente, politie en Enexis werd er een afwijkend stroompatroon waargenomen.
In de woning werd diefstal van stroom geconstateerd. Zowel strafrechtelijk en bestuursrechtelijk zal er actie worden ondernomen. Er werd niemand aangehouden. De politie onderzoekt de zaak.

Overlast en gevaar

Hennepkwekerijen zorgen voor overlast in woningen en maken buurten onveilig. Voor hennepteelt wordt vaak gebruik gemaakt van illegaal afgetapte stroom en installaties die slecht zijn aangelegd. Daarom levert dit een ernstig gevaar op voor de brandveiligheid. Ook kan schade aan ( omliggende) woningen ontstaan door brand, wateroverlast, stank en schimmelvorming.

Criminaliteit
Hennepteelt heeft vaak banden met andere vormen van georganiseerde criminaliteit en kan (lees verder bij bron).

Ga naar Bron