750 kg cocaïne onderschept; 230 verdachten in 2018

1221

Het Korps Politie Suriname (KPS) noteert voor 2018 een inbeslagname van ongeveer 750 kilogram (kg) cocaïne. Een daling van 76,9 procent ten opzichte van 2017, toen het circa 3251 kg in beslag nam. Volgens de KPS-statistieken zijn er in hetzelfde jaar 230 verdachten aangehouden in drugszaken. Hiervan bezitten 195 de Surinaamse nationaliteit en 17 gearresteerden hebben de Nederlandse nationaliteit.

De beschikbare cijfers van de politie geven een beeld van geregistreerde drugsvondsten en zeggen niets over hoeveel drugszendingen ongemerkt de autoriteiten passeren. Volgens politiewoordvoerder Humphrey Naarden is er geen indicatie hoe groot die kan zijn. Hij benadrukt dat de daling in de inbeslagname van cocaïne, geen reden voor de politie is om haar te ontmoedigen en zij zich blijft inzetten in de … (lees verder bij bron).

http://www.starnieuws.com/index.php/welcome/index/nieuwsitem/50796