Marihuana is écht slecht voor je sperma

1415

Ook bij ons wordt gediscussieerd over het legaliseren van marihuana, maar is het eigenlijk wel gezond? Voor mannen is er alvast minder goed nieuws uit medische hoek: wiet kan je wel helpen ontspannen, maar ‘t is echt slecht voor je sperma. Cannabisolie, je zal het binnenkort misschien wel in apotheken kunnen vinden. Cannabisolie wordt ontdaan van de component die je high maakt, en kan een kalmerend effect hebben op bijvoorbeeld spasmen. Maar heeft marihuana zelf eigenlijk nadelen?

Aan de Duke University in de Verenigde Staten hebben ze dat onderzocht en de resultaten van dat onderzoek zijn lichtjes zorgwekkend.

THC-probleem

Want volgens het onderzoek, dat binnenkort in het tijdschrift Epigenitics verschijnt, blijkt THC een stevige invloed te hebben op je sperma. ‘t Is te zeggen: je zal nog wel produceren, maar er verandert toch één en ander aan de kwaliteit. Je hoort het al: THC, dat zit enkel in marihuana zelf, maar aangezien wiet in steeds meer landen gelegaliseerd wordt, is het niet slecht om te kijken wat er allemaal kan gebeuren.

Wat doet THC met je sperma? Concreet verandert het dna van je sperma, waardoor de kwaliteit van je spermacel sterk achteruit gaat. Onderzoekers keken naar mannen die in de zes maanden voordat ze het spermastaal produceerden, elke week een joint opstaken. Bij hen is duidelijk te zien dat hoe meer marihuana ze roken, hoe slechter de spermakwaliteit.

Orgaangroei

Specifiek verandert THC het dna dat verantwoordelijk is voor twee gebieden. Enerzijds gaat het over dna dat verantwoordelijk is voor de groei van organen. Met die veranderingen zouden organen niet lang genoeg doorgroeien om normaal te kunnen functioneren. Een ander gen moet de groei tijdens je ontwikkeling beïnvloeden. Beide genetische veranderingen kunnen de onderzoekers vergelijken met sommige gevallen van kanker. Daarnaast zijn er natuurlijk nog een honderdtal kleine veranderingen, maar deze twee zijn het meest opvallend, zeggen de onderzoekers.

Zie verder de bron: http://newsmonkey.be/article/92251