Mensen vanaf 50 jaar kunnen medicinale marihuana veilig gebruiken voor pijn bestrijding

895

Volgens een nieuwe studie van de School of Public Health aan de Universiteit van Haifa heeft het gebruik van medicinale cannabis geen nadelige invloed op de cognitieve functie van mensen van middelbare leeftijd en ouderen.

De onderzoekers ontdekten dat de cognitieve functie op gebieden als concentratie, geheugen en leervermogen bij vijftigplussers die medicinale cannabis gebruiken om chronische pijn te verlichten, niet verschilt van die van leeftijdsgenoten die de genezende plant niet gebruiken.

“Een groeiend aantal ouderen gebruikt de afgelopen jaren cannabis om pijn te behandelen. Onze studie is een eerste stap in de richting van een nauwkeurigere evaluatie van de risico-batenverhouding met betrekking tot het gebruik van cannabis onder deze populatie ”, .nl.

Ga naar Bron