CannNext leidt 100 studenten op

1918
studenten CannNext

In Nederland lijden meer dan 2 miljoen mensen aan neuropathische pijn. Als gevolg hiervan verslechtert hun kwaliteit van leven als gevolg van constante pijn. Deze mensen krijgen pijnstillers, ontstekingsremmers of anti-epilepsie medicijnen die vaak niet werken. Als mogelijke (aanvullende) behandelingsoptie kunnen artsen en oncologen ook medicinale cannabis voorschrijven. Medicinale cannabis wordt ook voorgeschreven aan kankerpatiënten die pijn, verlies van eetlust, gewichtsverlies en verzwakking ervaren. Ook bij misselijkheid en braken als gevolg van medicatie of bestraling bij kanker

Medicinale cannabis is een plantaardig product dat met uiterste precisie wordt gekweekt onder strikte overheidsomstandigheden, vrij van pesticiden en andere afvalstoffen, zonder het milieu of de omgeving te verstoren. De stoffen hebben een genezend effect op ziektesymptomen. De bloem, het granulaat of de olie wordt voorgeschreven en uitgegeven door een apotheek onder toezicht van een arts. De medicinale wietbloemen bevatten een bijna exacte medicinale hoeveelheid actieve ingrediënten, zodat het goed gedoseerd kan worden als medicijn.

Eerste beroepsopleiding in Nederland voor 100 studenten. “De kennis van deze sector is te versnipperd en wordt gedeeld door overheid, advocaten, artsen, specialisten, telers, apothekers en wetenschappers, terwijl de snelle groei van de sector in Nederland en Europa professionals vereist . De medicinale markt legaliseert en professionaliseert snel en heeft in combinatie met de recreatiemarkt een marktwaarde van enkele tientallen miljarden euro’s ”, zegt Eric Uleman, directeur van CannNext. “Wat je de afgelopen jaren in andere landen hebt gezien, zoals Canada bijvoorbeeld, is dat de hele keten te lang inefficiënt is geweest, waardoor het extreem duur is om een eindproduct te maken dat qua prijs en kwaliteit aan de verwachtingen van de patiënt voldoet. noch voor een recreatieve gebruiker.

Dit heeft geleid tot veel kapitaalvernietiging en dat is jammer, want dit geld kan ook gebruikt worden voor onderzoek en onderwijs. In Nederland hebben we een professionele teeltsector, een uitstekende farmaceutische infrastructuur, een professionele dienstensector en een overheid met zeer ervaren medewerkers. We hebben als land de beste ‘papieren’ om de volgende stap in professionalisering te zetten, maar we moeten er ook voor zorgen dat we genoeg mensen hebben die de businessmodellen en keten begrijpen. In gesprekken met overheden en organisaties merken we dat er grote behoefte is om het landschap, de keten en de uitdagingen beter te begrijpen.”

Succes vereist topkwaliteit en prijs voor de patiënt / consument en de instroom van professionals. Volgens Eric is er ook veel ervaring met patiënten. Dit kan beter worden aangepakt. Onderzoek duurt vaak te lang, is niet altijd efficiënt, is extreem duur en moet sneller worden gedaan. Dit is nodig vanwege de vergrijzing en aanverwante ouderdomsziekten. Een cursus zorgt ervoor dat de keten tijdig een professionaliseringsstap kan maken en dat het ook makkelijker is om instromen te vinden uit bijvoorbeeld IT, compliance, teelt en supply chain management. Hij wijst erop dat de teelt in het algemeen en medicinale cannabis in het bijzonder extreem datagedreven zijn en dat kunstmatige intelligentie een steeds belangrijkere rol speelt. Veel mensen denken dat je er al bent met een zaadje in de grond of een kas, maar dat is maar een fractie van het businessmodel en de keten.

Gemotiveerde patiënten en professionals zorgen voor versneld onderzoek. Op de vraag of het moeilijk is om mensen enthousiast te maken, antwoordt hij: “Er zijn veel gepassioneerde patiënten die zelf ondernemer zijn of voor een organisatie werken die kan helpen met middelen. Ze hebben zich vaak in de materie verdiept en weten wat medicinale cannabis voor hen heeft gedaan. Je merkt ook dat er niet veel bekend is over de medicinale ingrediënten van de plant en dat veel wetenschappers hierin een uitdaging zien.”

Patiënten en consumenten die resistent zijn tegen opiaten en besmette producten Waarom de legalisering van medicinale cannabis de afgelopen jaren zo snel is verlopen als gevolg van publieke druk, wijst hij op resistentie tegen opiaten onder de bevolking en afkeer van pesticiden bij consumenten. Eric Uleman benadrukt de pure kenmerken van medicinale teelt en het verbod op het gebruik van pesticiden. ‘Er is natuurlijk niets mooier dan een plant die in zijn puurste vorm patiënten kan helpen met bijvoorbeeld pijnstilling of epilepsie’, vervolgt hij. “Veel mensen kennen voorbeelden van het positieve effect in hun omgeving. Daarnaast zijn er een aantal producten zoals Sativex en Epidiolex die klinisch zijn getest. De overheid heeft het afgelopen jaar ook actief campagnes gelanceerd om het gebruik van opiaten terug te dringen”.

Om te slagen in een snelgroeiende juridische markt is een geïntegreerde aanpak vereist Eric benadrukt dat de opleiding en stichting het medicinale gebruik van cannabis betreft, maar hij geeft aan dat de beoogde legalisatie van recreatieve productie in Nederland, waarvan een groot deel een afgeleide is van de randvoorwaarden medicinale productie, zal met nog grotere uitdagingen worden geconfronteerd. krijgen.

Eind mei hoopt hij een gepassioneerde Raad van Advies te verwelkomen die wordt ondersteund door een aantal (patiënten) werkgroepen. In 2021 wordt gestart met het opleiden van de eerste 100 studenten.

Bron: CannNext.com