Hij begon de eerste coffeeshop van Nederland, daarna zat hij tussen de kakkerlakken

842

reportage + video In de rechtbank bij Johan van Laarhoven, de Pablo Escobar van Tilburg. Hij werd rijk met zijn coffeeshop The Grass Company maar belandde in een Thaise gevangenis op beschuldiging van witwassen. Kakkerlakken, mieren, vlooien. “Ik word genaaid door mijn eigen regering.”

ohan van Laarhoven knikt als hij – met handboeien vastgeklonken aan zijn Thaise echtgenote Tukta – de rechtszaal uit loopt. “Hello gentlemen”, zegt hij. De sarcastische begroeting is bedoeld voor de Brabantse politie- agenten die in het achterste bankje van de zaal zitten. Een reactie blijft uit, de bewaker sommeert Van Laarhoven en zijn vrouw door te lopen.

Al bijna elf maanden zit de 54-jarige Tilburger vast in de Klong Prem-gevangenis in Bangkok, de vijftien miljoen inwoners tellende hoofdstad van Thailand, het land waar Van .nlnl.

Ga naar Bron