Bureau Drugszaken over drugslaboratoriums: ‘Het gebeurt ook hier om de hoek, in Berkelland’

1030

EIBERGEN – Hoe zie je of ergens een drugslab of een hennepkwekerij wordt gerund? Het zit’m vaak in kleine dingen, zegt Johan Warmerdam van Bureau Drugszaken. „Als er meerdere magnetrons naar binnen worden gedragen, en het is geen cateringbedrijf, dan is dat verdacht.”

Een stuk of vier magnetrons staan in de cocaïnewasserij. Johan Warmerdam heeft hem nagebouwd in de container, waar hij voorlichting geeft over ondermijning. De drugs komen niet meer alleen verstopt in bananendozen ons land binnen, legt hij uit. „Cocaïne wordt ingewassen in kleding, en er hier weer uitgewassen, met heel veel aceton. Vervolgens gaat het in magnetrons om te drogen. Of in oude centrifuges.”

Zware georganiseerde criminaliteit
Warmerdam is deze donderdag te gast op de Berkellanddag in ’t Spieker in Eibergen. De voormalige politieman heeft veel ervaring met zware georganiseerde criminaliteit. Samen met zijn zoon heeft hij het bedrijf Bureau Drugszaken opgericht. In het hele land geven ze

Ga naar Bron