Almeloër stak huis in brand omdat het ‘te lang duurde voor er wietkwekerij in kwam’

938

Een Almeloër (35) moet anderhalf jaar de cel in omdat hij afgelopen april zijn eigen woning in brand stak. Hij deed dit omdat plaatsgenoten niet snel genoeg de beloofde hennepkwekerij in zijn huis installeerden. De rechtbank legde een hogere straf op dan geëist werd, omdat hij zijn buren niet waarschuwde tijdens de brand.

De schade aan zijn woning aan de Joost van den Vondelstraat was enorm: de hele woning brandde uit. De brandweer kon ternauwernood voorkomen dat de brand in de tussenwoning oversloeg naar het huis van de buren.

Gehandicapte buurman

Voor het stel dat naast de brandstichter woonde, was het een nachtmerrie. De man van het stel is gehandicapt en ze raakten zo in paniek door de brand, dat ze hun huissleutels zo snel niet konden vinden. Gelukkig wisten ze op tijd te ontsnappen.

De Almeloër vertelde twee weken geleden dat hij de woning in brand stak omdat ‘zijn geduld op was’. Hij zou de woning gehuurd hebben zodat twee plaatsgenoten er een hennepplantage in konden beginnen, maar dat

Ga naar Bron