FDA waarschuwt voor ‘wildgroei’ aan CBD-producten met onrechtmatige claims

998

De Amerikaanse Food and Drug Administration heeft opnieuw haar bezorgdheid geuit over wat ze de ‘wildgroei’ van CBD-producten noemen die op de Amerikaanse markt worden gebracht met onrechtmatige claims over therapeutisch of medisch gebruik.

De Amerikaanse Food and Drug Administration heeft opnieuw haar bezorgdheid geuit over wat ze de ‘wildgroei’ van CBD-producten noemen die op de Amerikaanse markt worden gebracht met onrechtmatige claims over therapeutisch of medisch gebruik.

De berichtgeving valt in dezelfde week dat de FDA en Federal Trade Commission gezamenlijk een waarschuwingsbrief hebben gestuurd naar het in Naples, Florida gevestigde bedrijf Rooted Apothecary LLC, met de waarschuwing dat het bedrijf niet-goedgekeurde CBD-producten online verkoopt met ongefundeerde claims over dat de producten werkzaam zijn tegen doorkomende tanden en oorpijn bij baby’s, autisme, ADHD, Parkinson, Alzheimer, en andere ziekten.

Gebrek aan wetenschappelijk bewijs
De FTC heeft ondertussen haar bezorgdheid geuit over het feit dat de producten in strijd zijn met de FTC Act door beweringen over de

Ga naar Bron