Banken weigeren Haaksbergse producent van hennepolie een rekening

1204

Naar schatting 24 miljoen Europeanen gebruiken CBD-druppels, ook bekend als hennepolie, als alternatief geneesmiddel. Maar de producenten kunnen nergens een bankrekening openen. „Ik voel me gecriminaliseerd”, zegt Artie de Lange uit Haaksbergen.

Artie de Lange stapte, na een loopbaan als chemicus, in 2015 de wereld van de medicinale wiet binnen. Hij begon LaCassini Research in Enschede – nu Nova Research – een laboratorium. In het lab werd in opdracht van derden het gehalte cannabinoïden in CBD-druppels onderzocht. CBD wordt gewonnen uit vezelhennep; de druppels hebben volgens gebruikers een pijnstillend effect. In CBD-olie mag het TCH-gehalte, de stof in hennep waar je high van wordt, maximaal 0,05 procent zijn.

De Lange deed het laboratorium in 2017 over aan zijn compagnon. Met twee anderen is hij sinds maart van dit jaar eigenaar van Dutch International Health Services (DIHS), producent van en groothandel in CBD-druppels en CBD-zalf. Die handel wordt volgens

Ga naar Bron