Groningse ‘modelwietkwekers’ willen (toch) meedoen aan wietproef

357

John en Ines Meijers, die bekend staan als ‘modelwietkwekers’, willen tóch meedoen aan de wietproef van de overheid. Ze hebben daarvoor een concrete locatie in Groningen op het oog.

De Meijers werden bekend doordat ze in alle openheid wiet kweekten in Bierum. Ze betaalden keurig voor de stroom die ze gebruikten, en gaven de winst die ze maakten op aan de belasting.

Illegaal
Toch werden ze uiteindelijk veroordeeld tot een voorwaardelijke straf van drie maanden, en moesten ze ruim 130.000 euro van de winst die ze maakten betalen aan de staat. Want hoe transparant ze ook te werk gingen, het telen van wiet is illegaal en strafbaar.

Huis verkopen
John en Ines Meijers hebben hun huis moeten verkopen om de boete te kunnen betalen en hebben nu onderdak bij vrienden. Direct na de veroordeling zeiden beiden niet meer mee te willen doen aan de wietproef die de overheid had aangekondigd.

Tien kwekers
Tijdens die proef mag vier jaar lang cannabis worden verkocht die onder toezicht van de staat wordt geteeld en die legaal aan coffeeshops wordt geleverd. De proef moet duidelijk maken welke effecten er zijn op

Ga naar Bron