OM: criminele bende achter wietkwekerijen Flevoland

416

Een criminele organisatie is verantwoordelijk voor twee professioneel opgezette wietkwekerijen in Lelystad en Emmeloord. Dat beweert het Openbaar Ministerie. De rechtbank in Lelystad trekt in november drie dagen uit in deze zaak waarin vijf verdachten terechtstaan.

Dat bleek woensdag uit de pro-formazitting in de rechtbank in Lelystad. In een kantoorpand aan de Asfaltstraat in Lelystad trof de politie in maart vorig jaar een hennepkwekerij met 5.304 hennepplanten.

Inval
De criminele bende met zeker vijf leden wordt door het Openbaar Ministerie ook in verband gebracht met de vondst van nog eens 1.893 hennepplanten in een loods aan de Havenstraat in Emmeloord in februari vorig jaar. Bij die inval werd een verdachte aangetroffen en aangehouden. ,,Een mooi onderzoek’’, schreef de politie op Facebook

Ga naar Bron