Nederland narcostaat

651

‘Hoe we de criminaliteit wel of niet bestrijden zal mij als zorgprofessional worst wezen. Hoe we om gaan met alle verslaafden des te meer’

De deskundigen geven het nu ook toe: de drugscriminelen zijn niet meer in toom te houden in Amsterdam. Mij verbaasde het vooral dat Rotterdam en Brabant niet werden genoemd… We zijn de wereldwijde koploper in de productie van pillen. Cocaïne betekent veel voor het imago van Colombia, xtc en wiet bepalen mede de reputatie van ons polderlandje.

Struisvogelpolitiek
Struisvogelpolitiek is hier inmiddels tot kunst verheven, vooral waar het over verslaving gaat. We hebben een miljardenindustrie met ‘onze’ nationale produktie van partydrugs, maar we blijven bezuinigen op de hulpverlening aan de slachtoffers. Hoe we de criminaliteit wel of niet bestrijden zal mij als zorgprofessional worst wezen. Hoe we om gaan met alle verslaafden des te meer. Iedereen op de werkvloer van de verslavingszorg ziet de snelle verandering in de hulpvragen die de laatste jaren optreedt. En dan zijn er beleidsmakers die

Ga naar Bron