Advocaat Peter Schouten kan niet wachten om coffeeshops te voorzien van 12 ton legale wiet

383

Een advocaat die wiet gaat telen, het klinkt een beetje als een Breaking Bad-achtig scenario, maar het zou zomaar binnenkort werkelijkheid kunnen zijn. De Bredase advocaat Peter Schouten is helemaal klaar voor het telen van een enorme hoeveelheid legale wiet. Hij moet alleen nog gekozen worden om de coffeeshops in Tilburg en Breda te mogen voorzien van het groene goud, want de animo is groot.

Voor het experiment met legale wiet worden zes tot tien telers aangewezen. Onder de naam Project C (van cannabis) hoopt Schouten met zijn team één van die legale telers te worden in de wietproef. “Wij hebben twee jaar lang voorbereid dat project C een plantage opbouwt van 30.000 vierkante meter waar we uiteindelijk twaalf ton wiet per jaar kunnen telen. Dat is het aantal kilo’s dat nodig is die Tilburg en Breda te bevoorraden”, legt hij uit.

Kennis
Voor het professioneel telen van zulke grote hoeveelheden kwalitatief goede wiet, heb je natuurlijk ook een hoop kennis nodig. Schouten: “Ik heb er als voorzitter steeds meer kennis van gekregen, maar wij hebben een meesterteler aangesteld die heel veel verstand heeft van cannabis. Hij teelt thuis vijf plantjes om

Ga naar Bron