Van Noord-Amerikaanse cannabispraktijken is in Nederland nog geen sprake

86

Kamervragen over teelt medicinale cannabis in het Westland
Van Noord-Amerikaanse cannabispraktijken is in Nederland nog geen sprake
“Het is goed te horen dat de ontwikkelingen in Canada en de VS leiden tot een toename in een beroep op de expertise van Nederlandse tuinders en tuinbouwtoeleveranciers”, antwoordde minister Bruno Bruins van Medische Zorg en Sport gisteren op Kamervragen van D66-Kamerlid Vera Bergkamp. Verder liet hij weten dat Nederland zich aan Europese afspraken houdt met betrekking tot de teelt van medicinale cannabis en dat er om die reden voorlopig geen scenario zoals in Canada inzit.

Bergkamp stelde de vragen nadat minister-president Rutte onlangs met Westlandse glastuinbouwondernemers het telen van medicinale cannabis besprak. Het D66-Kamerlid was naderhand benieuwd wat er concreet besproken was. Daarop kreeg Bergkamp niet echt antwoord. Bruins liet weten dat de minister-president kennis heeft genomen van de gedachten van de ondernemers en geen toezeggingen heeft gedaan.

Welke regels knellen of belemmeren grootschalige productie van medicinale cannabis door meerdere aanbieders voor de export, wilde Bergkamp verder weten. Bruins liet daarop weten dat er interne beleidsregels zijn opgesteld die een limiet stellen aan de export van medicinale cannabis. “Wij exporteren maximaal 100 kilo per jaar per

Ga naar Bron