Vader wordt verdacht van drugshandel: ‘Ik heb er niks mee te maken’

356

,,Ik heb er niks mee te maken”, zei een 45-jarige Oud-Beijerlander gisteren tegen de rechtbank in Dordrecht. Samen met zijn zoon (24) wordt hij verdacht van het maken en verkopen van drugs. In zijn huis en in het bedrijfspand van zijn zoon werden xtc, cocaïne, hasj en henneptoppen gevonden.

Vader en zoon werden op 19 februari 2019 opgepakt na een politie-inval in hun autogarage. Met de inzet van drugshonden kwamen bijna vijfduizend xtc-pillen, twaalf kilo henneptoppen en ruim zeven kilo hasj tevoorschijn. Ook werden door agenten de restanten van een drugslab gevonden. Later werden in hun woonhuis nog meer drugs gevonden.

Sinds die dag zitten beide mannen in voorarrest. Volgens de advocaat van de vader heeft zijn cliënt het er zwaar mee. ,,Meneer heeft diabetes en slikte thuis twee pillen per dag. Inmiddels heeft hij er dagelijks zeven nodig.” De advocaat vroeg aan de rechtbank of de vader voorlopig kon worden vrijgelaten. De rechters honoreerden dat verzoek.

De zaak werd gisteren nog niet inhoudelijk behandeld, omdat het Openbaar Ministerie nog een aantal onderzoeken wil doen. Wanneer de rechtszaak plaatsvindt, is nog niet bekend.

Ga naar Bron