Tot 12 jaar geëist tegen drugsverkopers via postpakketten

417

Tegen vier mannen die met de verkoop van drugs via het darkweb ‘een flink steentje bijdroegen aan het negatieve beeld van Nederland als exportland van hard drugs’ zijn ‘voor Nederlandse begrippen ongekend hoge’ celstraffen geëist. Hoofdverdachte Danny K. (36, uit Brunssum, ook bekend als Dutchlucky en Keepdutch) moet van het OM twaalf jaar zitten. Voor drie andere verdachten eist het OM zeven, vijf en drie jaar celstraf. De bende verkocht vooral xtc, maar ook mdma, cocaïne, heroïne en hasj, aan klanten in meer dan veertig landen. Ze liepen tegen de lamp vanwege de vele postpakketten die ze verstuurden. Bij één onderschept pakketje bleken nog camerabeelden te zijn van een inleverpunt in Brunssum. Die verdachte werd gevolgd en dat leidde weer tot de ontdekking van een opslagplaats en de andere verdachten. De vier verdachten werden mei 2018 aangehouden. Opvallend is nog dat de advocaat van de hoofdverdachte zes weken

Ga naar Bron