Snookerlegende Jimmy White haalt samen met zijn vriendin in Gent herinneringen op aan… wiet

976

Hoog bezoek voorbije zaterdag in Gent: niemand minder dan de Engelse snookerlegende Jimmy White was er te gast om in snookerclub Sint-Martinus drie uur lang demonstratieframes te spelen. De 57-jarige zesvoudige vicewereld­kam­pioen had voor de gelegenheid ook zijn 24 jaar jongere vriendin meegenomen. Jade Slusarczyk was zeven jaar lang een van de bekendste walk-on girls in het darts en snooker, tot die begin 2018 werden afgeschaft onder druk van Britse ­feministen. In Gent mocht Slusarczyk de spelers wel nog eens begeleiden naar de groene tafel.
Opvallend: bij het verlaten van de club rook White plots… wiet. “I smell weed. Definitely.” En jawel, even verderop zat inderdaad een jong koppeltje een jointje wiet te roken op straat. “Memories­”, grijnsde White, die in zijn topjaren vocht tegen drank, drugs en een gokverslaving.

Ga naar Bron