Legalisering edibles & topicals levert Canada miljarden op

963

Vorig jaar oktober legaliseerde Canada als eerste G7-land recreatieve wiet. Maar de in Noord-Amerika populaire edibles en topicals zaten daar niet bij. Nog niet, want die worden dit najaar pas gelegaliseerd. En dat legt Canada )opnieuw) bepaald geen windeieren. Accountantsbureau Deloitte schat dat alleen die markt van eet- en smeerbare cannabisproducten goed is voor een extra omzet van 1,8 miljard euro!

Er is meer dan olie en toppen
Cannabis is tegenwoordig veel breder dan alleen wiettoppen en wietolie. In Nederland is het nog wel behelpen en mag je soms al blij zijn als er wat old school spacecake te koop is in de coffeeshop, maar in Noord-Amerika gaan ze helemaal los met eetbare en smeerbare wietproducten. Die worden dan ook wel aangeduid als ‘next-generation cannabis products’.

En het duurt nu niet meer lang of de huidige generatie consumenten kan ook in Canada gaan genieten van legale hapjes, drankjes en crèmetjes. Het wachten is nog op hoofdstad Ottawa en hun reguleringsvoorwaarden en dan kan de beer ergens in de komende maanden los, waarschijnlijk in oktober.

Het derde jaarlijkse rapport van accountantsbureau Deloitte over cannabis, getiteld ‘Nurturing new growth: Canada gets ready for Cannabis 2.0‘ voorspelt alvast een gouden toekomst

Ga naar Bron