Grote wietplantage vlak bij botanische tuin in Antwerpen opgerold

975

De Antwerpse politie heeft maandagnamiddag een grote cannabisplantage aangetroffen in een pand in het centrum van de stad. Er werden nog geen verdachten opgepakt.

Met kruiwagens reden mensen van de civiele bescherming maandagnamiddag de wietplanten buiten uit een gebouw in de Henri Van Heurckstraat, in hartje Antwerpen tussen de Oudevaartplaats en Den Botaniek, de botanische plantentuin in de Leopoldstraat. Het waren buurtbewoners die de politie hadden gecontacteerd omdat ze vermoedden dat er in het pand cannabis geteeld werd.

“Onze lokale recherche heeft nazicht gedaan en kon inderdaad een cannabisplantage aantreffen”, bevestigt Antwerps politiewoordvoerder Willem Migom. “Het onderzoek loopt volop, voorlopig werd er nog geen verdachte opgepakt.”

De goed uitgeruste plantage telde 1.056 planten. De politie stelde ook een proces-verbaal op voor diefstal van elektriciteit.

Ga naar Bron