Celstraf voor aandeel in hennepkwekerij Nijverdal

1027

Een 41-jarige man uit Almelo moet een half jaar de cel in voor zijn aandeel in een grote hennepkwekerij in Nijverdal.

In verschillende ruimtes in het voormalige pand van de Rabobank is in 2015 een enorme kwekerij opgerold. De politie telde 8100 planten. Op het moment dat de kwekerij werd opgerold was er meerdere keren geoogst. De meervoudige kamer van de Rechtbank Overijssel acht ‘wettig en overtuigend’ bewezen dat Ramon H. betrokken was bij het opzetten en exploiteren van de plantage. De Almeloër moet van de rechter aan Enexis bovendien een schadevergoeding van 55.117,87 betalen.

Stichting
Ook een man uit het Brabantse Wernhout en een in Amsterdam gevestigde stichting moesten zich in dezelfde zaak verantwoorden. Zij zijn beiden vrijgesproken. Met de officier van justitie en de verdediging van de man en de stichting is de rechtbank van mening dat niet ‘wettig en overtuigend’ bewezen is dat ze zich schuldig hebben gemaakt aan betrokkenheid bij de hennepplantage.

Over enkele weken doet de rechtbank uitspraak over de criminele winst die Ramon H. met de kwekerij zou hebben gemaakt. Volgens het Openbaar Ministerie is met de kwekerij 4,9 miljoen euro verdiend. De officier van justitie eist dat H. dat bedrag aan de

Ga naar Bron