Brazilianen protesteren voor legalisatie cannabis

981

Dit weekend zijn in de Braziliaanse stad São Paulo honderden mensen de straat op gegaan om hun steun te betuigen aan de legalisatie van onder andere cannabis en het decriminaliseren van het gebruiken deze drug voor persoonlijke en recreatieve doeleinden. Het hooggerechtshof had komende woensdag bijeen moeten komen om over dit onderwerp te spreken, maar de voorzitter van het hof – Jose Antonio Dias – heeft het van de agenda gehaald. Er is nog geen datum bekend gemaakt waarop dit debat hervat zal worden.

Het hoogste rechtsorgaan van Brazilië begon al in 2015 over dit onderwerp te debatteren. Het gaat om artikel 28 van de drugswet van het land, die stamt uit 2006, waarin staat dat het “kopen, bewaren, huisvesten, transporteren of dragen” van illegale drugs voor persoonlijk gebruik verboden is. Tot nu toe hebben drie van de elf rechters in het hof zich uitgesproken voor het afschaffen of veranderen van dit artikel. Onder de slogan “Voor een vrij en levend volk, legaliseer!” kwamen zaterdag honderden Brazilianen samen op de Avenida Paulista om de druk op het Hooggerechtshof voor legalisatie op te voeren.

Een van de demonstranten was de 33-jarige medicus Marcelo Gutierrez, die aangeeft dat er een stigma rust op het gebruik van cannabis ondanks “de vele mogelijkheden om medische aandoeningen te behandelen” met het gebruik van deze drug: “Het is belangrijk om onderzoek te doen en klinische proeven te doen omdat de actieve componenten van cannabis heel

Ga naar Bron