Italië sluit wietwinkels: ’Duidelijke boodschap’

960

ROME – Circa 800 wietwinkels in Italië die de afgelopen twee jaar als paddenstoelen uit de grond waren geschoten, dreigen hun deuren te moeten sluiten. Het Hof van Cassatie in Rome heeft namelijk besloten dat de verkoop van derivaten van de wietteelt is verboden, „tenzij ze geen drugseffect hebben.”

Een aantal winkels is al meteen gesloten. Het wietwinkeltje in de Romeinse wijk Rione Monti bijvoorbeeld staat al leeg. „Het schijnt dat de eigenaar problemen had met de vergunning”, laat de kapper weten die naast het wietwinkeltje werkt. Anderen wachten nog op de uitleg die het Hof van Cassatie geeft, om te kijken waar precies de scheidslijn van het verbod ligt. Een andere Romeinse winkelhouder kijkt nog even de kat uit de boom. Maar sluiting lijkt slechts een kwestie van tijd.

Ga naar Bron