‘Hennepteelt in schuur is keiharde criminaliteit’

1140

LTO Noord, politie en gemeente Dronten werken nauwer samen om criminaliteit in het buitengebied van gemeente Dronten te voorkomen. Naast adviezen om diefstal op het erf tegen te gaan, gaf de politie dinsdagavond tijdens een bijeenkomst in De Meerpaal ook tips om illegale hennepteelt de kop in te drukken.
‘De politie zat de afgelopen jaren vooral in grote steden en te weinig op het platteland. Criminelen konden hun gang gaan in het buitengebied’, stelt operationeel expert ondermijning Willeke Schippers. Met meer politieinzet hoopt ze dat daar nu verandering in komt.

Een op de zeven boeren in Nederland is benaderd door criminelen over verhuur van hun schuur, weet Schippers. Op sommige plekken in Noord-Brabant is acht op de tien boeren gevraagd. ‘Voor de boer is het een bijverdienste. De inkomsten uit de huur kunnen zorgen voor het plakje kaas op de boterham’, aldus Schippers.

Afpersing
De medewerker van politie Dronten waarschuwde tijdens de bijeenkomst over veiligheid in het buitengebied, mede georganiseerd door LTO Noord, dat deze mensen ‘keiharde criminelen’ zijn. ‘Criminelen hebben een doel: zoveel mogelijk geld verdienen. Dat betekent dat ze zo weinig mogelijk aan veiligheid doen. Ze bellen

Ga naar Bron