Werkstraf voor “zeer grote hennepkwekerij” in Manderveen

580

De huurder van een pand aan de Manderveenseweg in Manderveen, waar een omvangrijke wietkwekerij werd aangetroffen, is veroordeeld tot het uitvoeren van 200 uur werkstraf en een maand voorwaardelijke celstraf met drie jaar proeftijd.

De verdachte, een 38-jarige Almeloër die niet voor de politierechter verscheen en ook geen advocaat had gemachtigd, werd in verband gebracht met een in juni 2018 opgerolde kwekerij met liefst 1572 hennepplantjes. Hij werd door de politie afgetapt en tijdens een telefoongesprek met een andere persoon, die nog in een separate strafzaak terecht staat, maakten ze afspraken over de Manderveense opbrengst.

Volgens het Openbaar Ministerie was er sprake van één oogst waarvoor de man, Hendry S. uit Almelo, aangemerkt kon worden als direct betrokkene. Dat hoewel er aanwijzingen zijn voor meerdere oogsten, zo liet de officier van justitie doorschemeren. Die eiste drie maanden cel.

Ga naar Bron