Hoe je je huisarts kunt vertellen dat je drugs gebruikt

1176

Als je dokter niet veel verder komt dan iets als “drugs zijn slecht voor je hersenen”, dan begrijpt zij of hij waarschijnlijk niet helemaal waar het over gaat.

De keuze om iboga te nemen, een hallucinogeen dat wordt gewonnen uit de wortel van de Afrikaanse plant Tabernanthe iboga, was niet makkelijk gemaakt. Het werd me een jaar geleden aangeraden door een vriend, omdat het zou helpen tegen slapeloosheid, blaasontsteking, spiertrekkingen, hartkloppingen en een aantal symptomen waarvan ik denk dat ze met mijn chronische Lyme te maken hebben. Maar omdat ik wist dat het ook hartritmestoornissen kon veroorzaken bij mensen met bestaande aandoeningen, probeerde ik eerst andere behandelmethodes, zoals hyperbare zuurstoftherapie en kambo. Toen ik me na een half jaar nog steeds niet beter voelde, vond ik een iboga-sessie in Mexico die medisch begeleid werd en waar ik een hartfilmpje kon laten maken, zodat ik zeker wist dat ik geen risico zou lopen.

Omdat van iboga wordt verondersteld dat het patronen in je zenuwstelsel kan onderbreken, wordt het weleens gebruikt om drugsverslaafden te helpen om af te

Ga naar Bron