‘Zoek de grenzen op bij de drugsbestrijding’

571

Erik Heijdelberg, bestuurder van Willem Schrikker Jeugdbescherming, stelt in deze ingezonden brief dat de gemeente veel verder moet gaan in de bestrijding van drugs.
In alle toonaarden is de afgelopen jaren betoogd dat drugs en drugstoerisme iets met onze stad doen wat niet goed is. Het beeld van Amsterdam is deels dat van een vrijhaven waar cannabis, paddo’s en xtc makkelijk en overal verkrijgbaar zijn. Openlijker dan in welke Europese stad ook.

advertentie
De nadelen zijn ruim benoemd: een crimineel circuit dat onze zwakste jongeren en gezinnen bedreigt, af­rekeningen, dealers op straat, steeds sterkere drugs, een vuile binnenstad, buurten waar niet meer gewoond kan worden, waar het eigendom van het vastgoed niet meer na te gaan is.

Wat in de discussies opvalt, is dat iedereen het ziet, maar dat we heel weinig kennis hebben over hoe het in elkaar steekt. Gemeente, hoe komt dat? Wie zijn de dealers, van wie zijn de

Ga naar Bron