Arrestaties in onderzoek illegale hennepteelt

571

Tijdens een onderzoek naar een voormalige growshop in Den Haag heeft de politie twaalf mannen aangehouden. Bij doorzoekingen in Den Haag, Delfgauw, Berkel en Rodenrijs, Delft, Nootdorp en Voorburg werd beslag gelegd op vijf panden, sieraden, dure horloges, kunstobjecten en veertien auto’s.

In een growshop worden benodigdheden verkocht voor de kweek van hennep. Tijdens het onderzoek zijn drie hennepkwekerijen en twee stekkenkwekerijen ontmanteld met in totaal 1382 hennepplanten, 42.564 hennepstekken en 480 gram henneptoppen.

In Delfgauw werd de complete inboedel van een loods in beslag genomen. Daar lagen goederen opgeslagen die bestemd zijn om hennepkwekerijen op te bouwen. Hetzelfde trof de politie aan in twee zeecontainers.

Van de verdachten tussen de 26 en 69 jaar, moeten negen voor de rechter-commissaris verschijnen. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Ga naar Bron