Meedoen of niet: Brabantse steden tobben over de wietproef

529

TILBURG – Jarenlang liepen Brabantse burgemeesters de benen onder hun kont vandaan om de Haagse politiek warm te maken voor het reguleren of legaliseren van de wietteelt, de bedrijfstak die deze provincie opzadelt met zoveel criminele misère.

Met daarbij nog de kanttekening dat burgemeester Paul Depla -pleitbezorger van het eerste uur- een paar nadrukkelijke voorwaarden heeft gesteld aan een definitieve deelname. Maar anderhalve week voor het ministerie van Justitie en Veiligheid de inschrijving voor de veelbesproken wietproef sluit, is er nog maar één Brabants schaap over de dam: Breda.

Tilburg maakt volgende week bekend of het mee wil doen aan de proef. Eindhoven bedankte vorige week al voor de eer en werd twee dagen later gevolgd door Den Bosch. In de provinciehoofdstad voerde burgemeester Jack Mikkers twee verklaringen op: de Bossche coffeeshops hebben er geen trek in en bovendien is daar de regel dat de wiet

Ga naar Bron