Wietkwekerij met 768 planten en stekken opgerold in pand van politie-agent

535

De politie heeft op 14 mei een inval gedaan bij een wietplantage in een pand aan de Brandenburgerstraat in de stad Groningen. Daarbij zijn 288 planten en 480 stekjes in beslag genomen. Opvallend is dat het pand eigendom is van een medewerker van Politie Noord-Nederland.

Een buurtbewoner tipte stadsblog Sikkom diezelfde dag nog. ,,Er was vannacht veel lawaai in de straat. Het leek op ruzie. Daarna heeft iemand het raam ingegooid en sinds vanochtend is de straat afgezet door de politie die nu een plantage aan het oprollen. Het gaat om het pand waar het raam van is ingegooid.”

Wietkwekerij in pand van agent
De tipgever weet ook te melden dat het pand was verhuurd aan een klusjesman. ,,Die woonde naast de garage en had vakkundig een stuk van de woning afgetimmerd om de kwekerij te verbergen.” Later meldde de tipgever ook dat het pand eigendom is van een politie-agent.

Navraag bij Robert Jan Valkema, woordvoerder van politie Noord-Nederland, leert dat de tipgever gelijk heeft. ,,We hebben inderdaad op 14 mei een inval gedaan in een

Ga naar Bron