Tot vier jaar cel voor Hells Angel voor wietplantages in Goes en Leisele

506

GOES – Een Hells Angel uit de regio Gent is veroordeeld tot vier jaar gevangenisstraf voor wietplantages in Goes en in het Belgische Leisele. Ook twee andere Hells Angels werden bestraft. De plantages werden op 6 januari 2016 ontdekt.

In een afgelegen loods achter de gemeentelijke feestzaal in Leisele stuitte de politie op zo’n 900 cannabisplanten. De loods bleek ingedeeld in verschillende kweekkamers en was uitgerust met professionele bemesting, irrigatie, verwarming, afzuiging, belichting,… Volgens de openbare aanklager was de plantage al sinds oktober 2014 actief en was er al vijf keer geoogst, goed voor een winst van 1,5 miljoen euro. Een simultane inval in Goes leverde een cannabisplantage met 5.000 plantjes op, een huiszoeking in het clubhuis van de Hells Angels in Gent een wapenarsenaal.

Vredesmissie
Spilfiguur achter de plantages was volgens het openbaar ministerie een 46-jarige Hells Angel en ex-para uit Evergem. Hij werd eerder al eens veroordeeld voor het opzetten van cannabisplantages in Zelzate, Boekhoute en Wachtebeke en liep in 1995 ook al eens vijf jaar cel op omdat hij als paracommando tijdens een vredesmissie in 1993 in Somalië een

Ga naar Bron