Shanna maakt zich zorgen: ‘Mijn ex koopt drugs voor onze zoon’

503

Rick zit vol in de puberteit. Zijn moeder Shanna is als de dood dat hij door foute vrienden aan de drugs raakt. Met regels en controle probeert ze haar zoon in de gaten te houden. Vader Paul gelooft meer ervaringsleren. Als Rick een stickie wil roken, moet hij dat vooral doen. Zo lang ze er over kunnen praten, vindt hij alles best. Hij is zelf ook jong geweest…
Shanna: ‘Sinds onze scheiding woont Rick (16) de ene week bij zijn vader en de andere bij mij. Het is een lieve jongen, maar wel lastig. Hij heeft totaal geen zelfdiscipline en als je hem niet stimuleert, komt er niets uit zijn handen. Daarom ben ik er streng in dat hij doordeweeks om twaalf uur naar bed gaat en vrijdag en zaterdag uiterlijk om twee uur. Voldoende slaap is zo belangrijk.

Paul, mijn ex, vindt dat onzin. Die laat Rick rustig zwemmen. Volgens mij koopt hij zelfs wiet voor Rick en dan roken ze dat samen op. Daar maak ik me echt zorgen over, over drugs. Rick hangt veel rond met een stel jongens die volgens mij niet deugen. Ik weet zeker dat ze drugs gebruiken en het zou me niet verbazen als ze er ook in handelen. Rick heeft me bezworen dat hij niets gebruikt, maar ik ken mijn zoon, hij is

Ga naar Bron