Seeddharta Hennepzaad

508

Een paar jaar geleden verscheen het ineens in natuurwinkels: hennepzaad. Een klein beige kleurig rondje, met een smaak die lijkt op die van pijnboompitten en niet te verwarren met de bladeren en de hars, die allebei alleen bestaan door het gedoog beleid. Van hennepzaad kun je niet high worden. Het is ook niet de bedoeling dat je daarom hier stopt met lezen.

Hennepzaad bevat veel omega 3 vetzuren en is daardoor niet geschikt om te verhitten, maar er blijven nog vele ‘koude’ mogelijkheden over. Strooi hennepzaad over salades, smoothies, of over je muesli of havermout, of soep. Ook kun je hennepzaad verwerken in energieballetjes of zelfgemaakte muesli repen.

SeeddhartaSeeddharta
Ik kreeg van Seeddharta verschillende soorten hennepzaad toegezonden: gepeld en ongepeld en licht geroosterd hennepzaad met zout. De normale hennepzaad smaakt zoals ik dat gewend ben, naar noten zoals walnoten en naar pijnboompitten maar wel zo neutraal dat het met veel dingen combineert. Het ongepelde hennepzaad is onverwacht knapperig! De kleine vliesjes die

Ga naar Bron