Nederland kan helemaal niet zonder ecstacy , dus aanpakken die handel!

509

Ondanks dat ik in mijn jonge jaren zelf de nodige pilletjes heb geslikt, lijkt een hardere aanpak van de internationale handel in synthetische drugs als ecstacy, zoals onlangs is voorgesteld door minister Grapperhaus van het CDA, mij een goede zaak.

De redenen om de ‘war on drugs’ nieuw leven in te blazen zijn, zoals bekend, de toegenomen zware criminaliteit en de ontwrichtende werking die dat op de samenleving heeft. Gerommel aan de achterkant van coffeeshops is misschien nog tot daar aan toe, maar afgehakte hoofden op de stoep zouden zelfs voor de meest verruimde geest een brug te ver moeten zijn.

Maar voordat we één en ander recht kunnen gaan zetten dienen er eerst wat misverstanden uit de wereld geholpen te worden.

Ecologische schade
Van de twintig pillen die er in Nederland geproduceerd worden verdwijnen er momenteel negentien naar het buitenland, dus of dat overgebleven pilletje nu wel of niet in Nederland geslikt wordt zal weinig verschil maken. Toch wordt momenteel de recreatieve binnenlandse gebruiker publiekelijk

Ga naar Bron