Memphis Depay verkocht wiet op straat: ‘Ik ben er niet trots op’

540

Deze maand verscheen Heart of a lion, de biografie van Memphis Depay. In het boek blikt de international van Oranje terug op zijn moeizame jeugd. Hij vertelt dat hij als tiener wiet verkocht op straat en naar feestjes ging waar harddrugs werden gebruikt. De ouders van Depay gingen uit elkaar toen hij vier jaar was en zijn vader zag hij nauwelijks, zo vertelt hij maandagavond bij Pauw.

“Met veel dingen die ik heb gedaan ben ik het niet eens en ik ben er helemaal niet trots op”, erkent Depay in het interview. “Maar ik heb het wel in het boek gezet, omdat ik het wel puur wil houden. Jongens in mijn situatie, die misschien niet de juiste mensen om zich heen hebben, kunnen daardoor misschien inzien dat ze niet gaan bereiken wat ze willen als ze die keuzes blijven maken. Ik wilde altijd voetballer worden, maar was met dingen bezig die daar niet voor gingen zorgen.”

“Ik hoop een voorbeeld te zijn. Sommige keuzes die je maakt zullen je achtervolgen. Ik heb op het randje gezeten en soms geluk gehad. Bij sommigen loopt het ook verkeerd af”, weet Depay. Bij de aanvaller van Olympique Lyon zelf had het ook anders kunnen aflopen. “Ik was tot laat op straat en deed dingen die een

Ga naar Bron