Kwartetmoord Enschede: “Laat de getuigen tot mij komen”

538

Nee, dat ‘mij’ is niet met een hoofdletter, al zullen sommigen die in gedachten invullen. Minder bijbelvaste lezers zullen denken: waar gáát dit over? Dit ter inleiding. Ik ga ervan uit dat veel lezers en tal van anderen in het weekend de boel de boel een beetje laten. Journalisten doen op zaterdag en zondag niet meer dan het hoogst noodzakelijke. Voor degenen die het wat hebben gemist zal ik even wat bijspijkeren. Het gaat over de viervoudige moord in Enschede, in november 2018, in een growshop. Er zitten drie verdachten vast: de uit Hengelo afkomstige Servische Camil A. en zijn zonen Dejan en Denis. Motief: ruzie om slechte kwaliteit van geleverde hennepzaadjes. Lijkt wat mager om daar vier mensen voor te vermoorden, maar het kan.

Vorige week donderdag kwam ik met een ander motief en andere daders. Begin maart 2018 zou de Mexicaan Cristian Morena (of Moreno) Sanchez in Hengelo zijn vermoord, samen met zijn nichtje van vier jaar, bij een ripdeal. De tweelingzus van Cristian, de moeder van het meisje, zou naar Nederland zijn gekomen om de daders

Ga naar Bron