Hennepkwekerijen aangetroffen in uitgebrand bedrijfspand Tilburg

600

TILBURG – In het bedrijfspad aan de Lovense Kanaaldijk in Tilburg waar zondagnacht brand uitbrak zijn twee hennepkwekerijen aangetroffen. In één van de kwekerijen stonden zo’n 300 planten. De andere kwekerij was door de brand zodanig verwoest dat de grootte niet te achterhalen valt.

De brand ontstond rond 02.50 uur en ontwikkelde zich snel. Op het moment dat de brandweer aankwam, sloegen de vlammen al uit het dak. De brandweer rukte uit met drie tankautospuiten en een hoogwerker en kon voorkomen dat het vuur oversloeg naar andere bedrijven. Het bluswater werd door de brandweer uit het Wilhelminakanaal gepompt.

Het uitgebrande pand werd maandag nog uitvoerig doorzocht. Agenten bewaakten het terrein. Een politiewoordvoerder kon maandag nog niet zeggen hoe de brand begonnen is, maar hij sluit niet uit dat kortsluiting in de hennepkwekerijen de oorzaak was

Ga naar Bron