Hell’s Angels krijgen tot vier jaar cel cannabisplantages in Leisele

519

Drie Hell’s Angels uit de Gentse regio zijn veroordeeld tot celstraffen tot vier jaar voor wapenbezit en betrokkenheid bij cannabisplantages in Leisele (Alveringem) en het Nederlandse Goes. Op 6 januari 2016 konden de plantages opgerold worden en werd in het clubhuis van de Hell’s Angels in Gent een wapenarsenaal ontdekt.

In een afgelegen loods achter de gemeentelijke feestzaal in Leisele stootte de politie na eerder telefonie-onderzoek en observaties op zo’n 900 cannabisplanten. De loods bleek ingedeeld in verschillende kweekkamers en was uitgerust met professionele bemesting, irrigatie, verwarming, afzuiging, belichting,… Volgens de openbare aanklager was de plantage al sinds oktober 2014 actief en was er al vijf keer geoogst, goed voor een winst van 1,5 miljoen euro. Een simultane inval in Goes leverde een cannabisplantage met 5.000 plantjes

Ga naar Bron