Angstpatiënten kiezen cannabis in plaats van voorgeschreven medicijnen

509

Er is goed nieuws aan het gezondheidsfront. Volgens nieuw onderzoek uit Canada worden mensen met angst moe van het nemen van benzodiazepines en andere door bijwerkingen geteisterde Big Pharma-medicijnen en switchen ze in plaats daarvan naar volledig natuurlijke cannabis als een veilig en effectief alternatief.

Van de 146 angstpatiënten die deelnamen aan het Canadese medische marihuana-toegangsprogramma, ontdekten onderzoekers dat 30 procent van hen al het gebruik van benzodiazepines stopte na slechts twee maanden cannabisgebruik. Na zes maanden is dit percentage gestegen naar 45 procent, wat aangeeft dat patiënten natuurlijke plantaardige stoffen prefereren boven laboratoriumchemicaliën.

“Patiënten geïnitieerd met medicinale cannabis therapie vertoonden een significante stopzetting van benzodiazepines na hun eerste vervolgbezoek aan hun voorganger van medische cannabis, en bleven daarna

Ga naar Bron