Marrit (25) stopte met drugs en alcohol: ‘Ik voel nu alles heel intens, nare én mooie dingen’

503

In een nieuwe serie over   ‘onverdoofd leven’, spreekt Trouw-columnist Erik Jan Harmens als eerste met Marrit Jellema. Ze stopte op haar achttiende met alcohol en drugs en beleeft nu alles ‘heel intens, de nare én de mooie dingen’.

Een woord vooraf: sinds ik zes jaar geleden stopte met drinken, schrijf ik in deze krant over de voor- en nadelen van leven zonder bedwelming. Soms vragen mensen hoe lang ik daar nog mee door denk te gaan en dan weet ik niet of dat slaat op mijn geheelonthouding of op het publiceren erover. Wel weet ik dat het me interessant leek om eens aan anderen te vragen hoe het voor hen voelt om dag in dag uit niet meer onder invloed zijn. Hebben ze net als ik af en toe moeite met die onverdoofde staat of voelt de nuchterheid als een weldaad?

Marrit Jellema is de eerste met wie ik praat. Ze is 25 jaar, woont in Leeuwarden, werkt aan haar eerste roman en stopte op haar achttiende met alcohol en drugs, de leeftijd waarop ik juist begon met drinken. We kennen elkaar niet, maar vallen elkaar niettemin meteen in de armen. Zonder smalltalk vooraf vertelt ze

Ga naar Bron