‘Kraanvogel’: hoe een verloederde wietbuurt in een hip woon- en werkwijkje moet veranderen

513

WIJCHEN – Het deels verloederde oude bedrijventerrein Kraanvogel, dat ten noorden van het spoor tegen het centrum van Wijchen aan ligt, heeft de potentie om een hip wijkje te worden waar volop wordt gewoond én gewerkt.

Er zullen minder bedrijven staan dan nu, maar onder nieuwe appartementenblokken is er in de toekomst nog wel degelijk ruimte voor enkele ondernemers die nu ook al actief zijn in het gebied.

Slopen en bouwen

Het is een voorlopig beeld dat ontwerpbureau Space Value voor ogen heeft voor de Kraanvogelstraat en de Kruisbergseweg. Het bureau werkt met de gemeente aan een toekomstvisie voor het gebied van ruim vier hectare groot.

Er zijn gesprekken met een kleine twintig grondeigenaren, en ook met huurders wordt de komende tijd gepraat over een toekomst waarin er volop gesloopt en gebouwd moet gaan worden. Dat is nodig, want het Kraanvogelgebied is nu

Ga naar Bron