Eerlijke informatie in Amsterdams drugsmuseum

512

Het hele verhaal vertellen over drugs. Niet alleen negatieve kanten, maar ook de positieve kanten. Waarom gebruiken mensen drugs? Wat zijn de effecten? Wat is de impact op gezondheid, milieu en samenleving? En hoe gaan overheden om met drugs? Er is geen plek in Nederland om te leren en te praten over drugs, dus moet er een drugsmuseum komen in Amsterdam, vinden de initiatiefnemers van stichting Mainline. Donderdag was het launch event in club De School in Amsterdam.

Betere gezondheid voor iedereen
Het Poppi Drugsmuseum zegt te staan voor een eerlijk drugsbeleid, waarbij gezondheid van mensen voorop staat. ‘We willen het echte verhaal over drugs vertellen, zodat je als individu beter weet hoe je ermee om moet gaan en wij als maatschappij ons beleid kunnen baseren op feiten, cijfers en menselijke ervaringen’, vertelt Mick Jonkman in een inleidend filmpje. ‘We geloven er echt in dat een eerlijk drugsbeleid uiteindelijk leidt tot een betere gezondheid voor iedereen.’ Volgens Mainline-directeur Machteld Busz moet het museum een totaalervaring zijn. ‘Via virtual reality en augmented reality word je als bezoeker ondergedompeld in een lokale

Ga naar Bron